Annons:

Vad är ett smart hem?

Det handlar inte bara om tekniska prylar. Det är lika mycket människorna, arkitekturen, läget och hur det fungerar tillsammans.

Ett smart hem är ett hem som gör livet behagligt och praktiskt för människorna som bor där. Ett hem som inte kostar onödigt mycket att underhålla eller slösar med ytor.

Vi behöver inte 50 kvadratmeter under tak per person. Vi tror det därför att vi blir mer lönsamma om vi bor större och det är vad reklamen försöker sälja.

Större betyder mer ansvar. Dyrare att köpa, högre försäkringspremier, mer att städa, möblera och underhålla. Mindre tid till att bo och leva.

Fick jag välja skulle jag bo mindre, smartare.

Ett lagom stort hus kan du ensam måla fasaden på under en helg. Fast ett bra hus har en fasad som inte behöver underhållas och ett tak som är lika tätt efter hundra år som när det lades, utan att du någonsin har satt din fot på det.

Den perfekta trädgården har inte större gräsmattor än att din användning av dem räcker för att hålla gräset tillräckligt kort. Växter som kräver arbete ska ge mer tillbaka. Bär, frukt, grönsaker, nytta eller glädje.

Sen skadar det förstås inte om vi kan nyttja teknik för att göra det ännu bättre och roligare.

Välkommen, hoppas du kommer att trivas här! :)

Niklas, sajtvärd